lauantai 28. tammikuuta 2012

Kiwimusic

Mitä sinulle tulee mieleen Uusi-Seelantilaisesta musasta? Keksitkö yhtään artistia tai bändiä? Itselleni tulee mieleen ainoastaan Crowded House, mutta sekin on NZ/Aussie-bändi.

Lennolla Hong Kongista Aucklandiin Joonas tutustui Air New Zealandin Uus-Seelantilaiseen musiikkitarjontaan ja löysi sieltä joitakin kiinnostavia bändejä, joiden levyjä pätimme etsiä matkan aikana.

Wellingtonissa löysimme pari levyistä, Queenstownissa ei ollut levykauppaa ollenkaan (! Viimeinen levykauppa oli joutunut sulkemaan kannattamattomana syksyllä...) ja viimeiset löytyivät Aucklandissa.




Erityisesti tuo The Great New Zealand Songbook ilahdutti suuresti, neljän CD:n kattava kokoelma vanhempia sekä uusia hittejä. Yksi yllättäjä oli ysärihitti OMC:n How Bizarre - muistatteko sitä (ainakin Nina muistaa!)? En kyllä ollut tietoinen siitä, että oli kiwibändi. Muistelin, että erityisesti videossa auton takapenkillä istuva dude oli lempparini, siis mikä sen rooli siinä on?

Kids of 88 oli aika kivan kuuloista, kuin myös The Naked and Famous, pitää vielä tutustua paremmin niihin.

Tuo Eagle vs Shark on itse asiassa samannimisen leffan soundtrack, jolla on erityisesti Phoenix Foundationin biisejä. Katsottiin tuo leffa jo jokunen vuosi sitten, on aika hassu, suosittelen (saa lainata meiltä, jos kiinnostaa).






Aucklandin hotellin aulassa oli tällainen Wall of Fame. Jäi vähän auki mikä juttu se oli, suurin osa oli kiwibändejä ja kaikissa oli nimmarit - ehkä hotellin vieraita?





EDIT: Huijasin, ei meillä sitä Eagle vs Shark-leffaa ollut, kuulemma vuokrattiin se. Outoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti